Hunden med til Frankrig under Tour de France

Vi har fået et læser spørgsmål fra et medlem der ønsker at tage hund, bil, camper og cykler med til Frankrig under Tour de France. Selvfølgelig er det første nævnte medlemmet spørger om, Cyklerne har hun fået helt styr på med hjælp fra Cykelexperten.dk under deres Tour de France kampagne.

Spørgsmålet fra vores klubmedlem lyder som følger: “Jeg har været inde og læse reglerne for rejse med hund, men der står under Tyskland “evt. sundhedserklæring” SKAL man så have den med eller hvordan ???. Er der nogen af jer der har kørt til eller gennem tyskland og blevet stoppet, hvad ville de se af papirer ud over rabies og deres pas med alm vacciner???”

Svaret for os lyder som følger..

Rejse med hunde og katte i EU og udenfor EU

For de fleste EU-lande gælder fælles EU-regler i forhold til ind- og udførsel af hunde og katte (Irland, Malta, Sverige og UK har egne indførelseskrav).

Ønsker du at indføre et kæledyr fra lande udenfor EU varierer kravene afhængigt af oprindelseslandet. Ønsker du at udføre et kæledyr til et land udenfor EU gælder veterinærbestemmelserne i det pågældende land. Læs mere om landespecifikke regler på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Der gælder følgende generelle krav: personledsagelse, ID-mærkning, EU pas til selskabsdyr og gyldig rabiesvaccination.

Og så har vi kun en ting at sige – nemlig god ferie, og pas nu på hunden ikke løber ud på etapen og forstyrrer rytterne.