10.8

 

"=2009

19.12.09

Nu er det tid at ønske alle vore hundevenner i ind- og udland en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Vi fik i dag en god nyhed. Muksi er rygfotograferet med et fine tal K2 i brystregionen, så han kommer næppe til at få en diskusprolaps.

21.11.2009

5 dages tur til Gotland, hvor der var specialudstilling med gravhund, beagle og drever. De skulle kæmpe om pladserne i store ring. Der var mange tilmeldte og hård konkurrence. Alene 10 champions i langhåret standard.

Krapylet (Maxi-Tax Maroon Marstax) vandt for 3. gang i træk juniorklassen med 1. pr. 1.v. CK og blev BIS 2-junior (slået af en drever). Muksi (Badamtam's Expositotax) vandt åben klasse med CK og blev 2. bedste han. Han blev slået af Åkerlyckens Chess, som også blev BIS 2. Åkerlyckens Chess er far til vores dejlige nye hvalp, hvor moren er Hound's Mercedes. Hvalpen, som hedder Chirribi's MC Laverdatax er født på Gotland. I øvrigt vandt Tranevangs Guxietax championklassen med CK og blev 3. bedste tæve.

8.11.2009

Specialudstilling i Rüting i Tyskland. Det var en hyggelig udstilling, hvor vore hunde tog både BIR og BIM. Denne gang var Freddie ikke meldt, så han måtte se til fra sidelinien. Krapylet (Maxi-Tax Maroon Marstax) vandt igen juniorklassen med V1 og CAC(DTK),  CAC(VDH). Biana BIR med CAC-DTK og CAC VDH. Muksi (Badamtam's Expositotax blev BIM med  CAC-DTK og CAC VDH.

 

1.11.2009

På den internationale udstilling i Hannover/Tyskland tog Freddie igen det hele. han fik CAC/VDH og CAC/DTK, CACIB, BIR og BIG 3. Krapylet (Maxi-Tax Maroon Marstax) var på sin første udstilling. Han er nu næsten 11 måneder. Han vandt i unghundeklassen med Vorzüglich 1, CAC/J-VDH, CAC/J-DTK. Biana var så den 3. hund af vore, og hun endte med Vorzüglich 3, mens Tranevangs Guxietax fik CACIB-Res.

I mellemtiden har Freddie været på date i Norge og Hirschmann i Sverige.

 

6.9.2009

Vi var på International udstilling i Luxembourg. Freddie (Hound's Mercury) blev BIR og fik det sidste og afgørende CAC til Lux. Champion. Det samme fik Biana v. Schachenwald. Hun blev BIM, da hun konkurrerede mod Freddie, og da hun fik sit 4. CACIB i 3 forskellige lande, kan hun nu også smykke sig med titlen International udstillings champion.

5.9.2009

Tranevang's MA. Chamonixtax var på hvalpeudstilling i Arendal. Der deltog over 60 hvalpe af forskellige racer. Chamonix endte med BIR og BIG 3. Tillykke til Cecilie!!

22.8.2009

Tranevang's SM. Felixtax har været på udstilling i Ringe og fået Excellent 2. Tillykke til Frank og Helga. I Norge var Tranevang's MA. Chamonixtax på sin første udstilling i Aust-Agder i hvalpeklasse. Han blev BIR - hvalp og endte som BIS 2. Tillykke til Cecilie med resultatet.

9.8.2009

Vi har været på gravhundeudstilling i Wittenberge i Tyskland. Dommeren var Cornelia Preuss, som dømte vore hunde. Jeg havde Inger Ulrich med, så det var en hyggetur.    Freddie (Hound's Mercury) fik begge CAC'er og blev BIR og til sidst BIS 1.               Biana fik også begge CAC'er, men blev slået af Freddie i konkurrencen om BIR og BIM, så hun endte med BIM. Tranevang's Guxietax kom på anden pladsen efter Biana, og blev demed 2. bedste tæve. Gratulerer Marie, som har opdrættet Freddie.

6.8.2009

Winchester har været hos dyrlægen for at få trukket mælkehjørnetænder ud. Det tog han fint, og trods hullerne i tandkødet spiste han en god portion mad, da vi kom hjem. Vi håber, at der snart er et nyt hjem til ham, nu har han overstået alle vaccinationer og tandudtrækning.

17.7.2009

"Nu er her stille, de har os forladt......"  Alle de små hvalpe er væk. Chester tog til Østrig i tirsdags og Camarone og Castor er rejst til Ebeltoft i dag. Nu er Winchester alene hvalp her endnu. Han er en sød hvalp, som er midt i tandskiftet og færdig-vaccineret. Han kigger sig om efter en dejlig familie.

8.7.2009

Nu er 3 hvalpe rejst, så de sidste 3 hygger sig med hinanden indtil uge 29, hvor de også skal af sted.                                                                                                              Vi har fået fotograferet Maroon, og han var ikke svær at få til at stå pænt. Han er nu 7 måneder og er færdig med tandskift (flot stærkt tandsæt - fuldtandet). Pelsen er også ved at komme nu.

                                    

22.6.2009

Det har været en meget travl weekend, i lørdags var jeg i Holstebro på DGK's udstilling. Her fik Freddie Excellent 1, BK 1, BIR.  Han sluttede dagen af med at blive BIS 1- Champion og i den afsluttende finale blev han BIS 3.

Biana fik Excellent 1 og BK 2 og Tranevangs Xaiko fik Excellent 3 og BK4. Så alt i alt en strålende dag. Jeg måtte haste hjem med hundene, for jeg skulle nå færgen til Norge, hvor jeg skulle dømme søndag. Her var det strålende sol over pladsen, mens tordenen rullede over bjergene omkring os. Tak til jer i Norge for en rigtig "koselig" dag.

10.6.2009 

I søndags var vi på udstilling i Neumünster, og Biana klarede sig fint: Vorzüglich 1, CAC-VDH, CAC-DTK og CACIB-Res. Hun fik således sit femte og afgørende CAC-VDH, så hun kan titulere sig DCH-VDH (Tysk champion).

Amis og Freddies hvalpe er nu alle reserveret til super-hundeejere. De bliver spredt for alle vinde fra Norge i nord til Østrig i syd. Det bliver spændende at følge, hvordan de klarer sig.

Winchester på 14 uger ønsker sig en ny familie. Han er en sød, kærlig og glad hvalp, er trænet i snor og har fået masser af social træning.

8.6.2009

Ami's og Freddies hvalpe udvikler sig fint, de er rigtig søde.

I fredags rejste Winnetou hjemmefra, så han bor nu i Sorø hos Susanne, Jan og Celine.                                                                                                                

16.5.2009

Nu har FCI godkendt INTUCH på Zeno og Radovana. Dvs. vi nu har 5 af de nye Internationale championater i hus. I dag har C-hvalpene fået deres første ormekur. Nogle af W-kuldet er nu begyndt at gå til træning i Nordsjælland, -jeg ville ønske, vi boede i nærheden af et træningssted, men det er lidt af et U-land her, hvad det angår. Dog var Krapylet og Muksi til ringtræning i Dybvad forleden dag, men det er altså langt med ca. en times kørsel hver vej.

15.5.2009

Hvalpene er 2 uger i dag og er blevet vejet. Tæven (Chaprix) vejer 830 gram, og hannerne fra 706 - 875 gram. De ser meget ensartede ud, og vægtene taler deres eget sprog: De er velnærede!!  De to store hvalpe er 11 uger i dag, og der er fuld fart over feltet. I går var Freddie ved dyrlægen for at få ormekurstemplet i EU-passet, så han kan komme med til Norge på mandag. Biana er løbsk på 4. dag, så nu kan vi snart vente, at nogle af hanhundene bliver urolige...

13.5.2009

Amis hvalpe, Chaprixtax, Chestertax, Castellotax, Castortax, Camaronetax og Chamonixtax har i dag fået øjne. De ser så dejlige ud. Her er det Chaprix, som har travlt med at se sig om:

8.5.2009

I dag er Ami's hvalpe 1 uge og Megan's  10 uger gamle. Ami's har ca. fordoblet deres vægt, så de fylder noget mere i kassen.

 

7.5.2009

I dag har Krapylet (Maroon) været hos dyrlægen for at få mælke-hjørnetænder trukket ud, så han har været temmelig stille i dag....for første gang i hans 5 måneder lange liv. Hvalpene vokser godt, og der kan stadig reserveres 2 hanner.

Her er Krapylets mælkehjørnetænder. Over tændstikken ses den lille hjørnetand fra underkæben, og under tændstikken ses de to øverste, hvor man kan se, at rødderne er dobbelt så store som selve tanden. Derfor er det så vigtigt at få dem trukket ud, så de ikke ødelægger den fremtidige stilling af tænderne.

                                                                       

                                                                   

4.5.2009

Den sidste måned har været ret hektisk, og jeg har brugt en gammel udgave af hjemmesiden, så den blev ikke opdateret, men nu regner jeg med, at alt er OK.

I mellemtiden er 4 hvalpe flyttet til Nordsjælland, en til Horsens og en til Norge. De er nu 9 uger, og 2 dejlige hanner søger nye hjem.

Den 1.5. fødte Ami (Hound's American Dream) 6 flotte, røde hvalpe efter Freddie (Hound's Mercury). Det er det første kuld langhårede standard i Danmark, hvor forældrene er rygfotograferede med så flotte resultater som K1 og K0. Hvis du er interesseret i en hvalp fra dette kuld, er du vekommen til at kontakte os.

I går var Freddie  (Hound's Mercury) på international DKK-udstilling i Aalborg. Dommeren var Martin Johansson fra Sverige. Der blev ikke givet ret mange Excellent, men Freddie fik Excellent 1, BK1, CACIB, BIR, Kvalifikation til Cruft's og sluttede i "Store ring" med BIG 2. Det var den tredie internationale udstilling for Freddie i 2009, og han er blevet BIR hver gang.

4.4.2009

Vi har haft nedbrudsproblemer med vores hjemmeside, alt var væk, men heldigvis lå der en kopi på serveren fra februar, så hvad der er sket i mellemtiden er væk. Jeg kan dog fortælle, at hvalpene, som blev 5 uger i går, udvikler sig rigtig godt, alle trives og er glade. De vokser godt, sidste uge tog de hver ca. 400 gram på. Den 28.3. var jeg på den store udstilling i Luxembourg, hvor der var 5500 deltagere fra 26 forskellige lande. Her fik Biana excellent 1 med CACL, Muksi (Expositotax) fik Excellent 2, CACL-res og sidst, men ikke mindst gjorde Freddie (Mercury) rent bord med Excellent 1, CACL, CACIB, BIR, kvalifikation til Cruft's 2010 samt International Udstillingschampion (INTUCH), så det var en rigtig god tur, hvor vi mødtes med venner fra andre lande. Der er stadig 3 hanhvalpe, som søger nyt hjem.

7.3.2009

Krasse (Lacroix) er nu parret med (Muksi)Expositotax, så vi venter hvalpe ca. den 9.5. Det er Krasses sidste kuld, for herefter går hun på pension.

28.2.2009

I dag er Ami (Hound's American Dream) blevet parret med Freddie (Hound's Mercury), så vi venter røde hvalpe ca. 2. maj. En spændende kombination, som vi forventer os meget af.

27.2.2009

Efter at Biana ikke fik nogen hvalpe, kunne vi til gengæld glæde os over, at Megan fødte 8 smukke røde hvalpe i nat. Der kom 5 hanner og 3 tæver. Alle er livlige og sutter godt, selv om der er trængsel om mælken. Megan tager det mægtig professionelt, så der er fred og ro i hvalpekassen.

 

15.2.2009

I dag var vi på årets første internationale udstilling i Fredericia. Dommeren var Leif Ragnar Hjort fra Norge. En meget behagelig dommer, som godt  kunne lide gravhunde. Tranevang’s Felixtax var i hvalpeklasse og fik SL. Tillykke til Helga!

Freddie (Hound’s Mercury) var i Championklasse og fik Excellent 1, BHK 1, CACIB og endte med BIR. Dermed fik Freddie det afgørende CACIB og er nu international champion.

07-02-09

Ny import fra Finland:

Maxi-Tax Maroon Marstax

    f. 07-12-2008

Far: FINBRCH (G)  Badatam´s Yes Yes Man

CAC i Finland, Norge, Rusland, Letland, og Lithauen
CACIB, BIR, BIG3
2. pr. norsk spor

Mor: FINBRCH (G),  INTCH, FINCH, ESTCH, SCH  Maxi-Tax- Hestia

4 X CACIB
2. PR. åben klasse spor

Begge forældre er brugschampion på grav
er øjenlyste uden anmærkning,
og er rygfotograferet med K0.
 

 

19.1.09                                                                                                                                                                                                                                                  

Vi glæder os til at få hvalpe efter tophundene :Biana v. Schachenwald og Badamtam's Expositotax ca. 25 februar. Ca. den 1. marts venter vi et kuld ligeledes efter to tophunde: Eving's Megan og Hirschmann v.d. Taunushöhe. Det bliver uhyre spændende at få to kuld samtidig, men det er selvfølgelig også et 24-timers job.... Vi er allerede ved at planlægge, hvor de skal være, køkken - stue osv. for det er vigtigt, at de har kontakt med os hele tiden, og skal selvfølgelig vænnes til støvsuger, andre hunde og alle de ting, som gør, at de bliver godt socialiseret. 

1.1.09                                                                                                                                        

Vi ønsker alle vore hundevenner et rigtig godt nytår og mange spændende oplevelser med hundene! Håber vi ses i dette nye år.

                                                                                                                               

"=2008

29.12.08

Eving's Megan er nu parret med Hirschmann v. d. Taunushöhe, -en ældre herre, snart 11 år gammel og gennemsund, og som virkelig i alle henseender har bevist sit værd som avlshan, og som er far til utallige champions både herhjemme og i udlandet. Han har også fået tildelt DGK's avlsplaquette. .12.08

 24.12.08.1

I dag er Biana v. Schachenwald blevet parret med Muksi (Badamtam's Expositotax). En perfekt parring, som gerne skal resultere i hvalpe ca. 25. februar. Glædelig jul til alle, som kigger forbi vores hjemmeside.

18.12.08

Så fulgte Megan hurtigt efter med løbetid, og eftersom hun er i topform, har vi besluttet, at hun skal parres denne gang og derefter holde en lang pause. Hendes udkårne er Hirschmann. Hvalpene bliver røde. Mille har været hos dyrlægen til vaccination og sundhedscheck, inden hun skal flytte til Valby den 27.12.

15.12.08

Nu er Biana blevet løbsk, og vi forventer, at hun skal parres ca. den 26. dec. med Muksi.

 01.12.08

I dag er Manoux flyttet til Randers til Knud og Jane, som tidligere har haft en Tranevang-tæve. Mille, som skal blive her julen over, har taget Rado på 6 år til sparring. De er næsten samme størrelse nu, og de har det fint sammen.

12.11.08

På Norsk Vinder udstilling i Hamar blev Tranevang's Mini-Mytax BIM, og "Norsk Vinder 2008". Tillykke Eva og Vera!

15.11.08

På Eurodogshow i Kortrijk, Belgien fil Tranevang's Guxietax CACIB og BIM og Biana Res. CACIB.

13.11.08

I dag er Myntetax flyttet til Frederikshavn til Annie og Willy. Så nu hygger de sidste 2 sig med hinanden lidt endnu. Maloux skal flytte til Randers den 1. dec. og Malique (Mille) venter til 3. juledag med at komme til København.

10.11.08

Den 8. nov. fandt årets sidste gravhundeudstilling sted i  Vamdrup. Freddie (Hound's Mercury) sluttede flot af med at have 20 points og blev dermed "Årets klubvinder". Desuden fik han Excellent 1, klubcertifikat og BIR. Hermed var det 4. og sidste klubcert. i hus, så han nu også kan titulere sig med "Klubchampion". Mini-Mytax fik Excellent 1 og BIM. Hvalpene drøner rundt nu, og Ami er flyttet ud af køkkenet, hvilket også har bevirket, at de syner knap så fede , men er begyndt at ligne rigtige hunde....

19.10.08

Der har været udstilling i Faxe med 168 gravhunde. En rigtig hyggelig dag, hvor Tranevang's Felixtax var på sin første udstilling. Det klarede han i stiv pote og sluttede dagen med at blive BIS 1-baby. Tillykke til Frank og Helga med den lille frækkert. Svend Erik og Facy var med på en kigger, så nu har Facy måske luret brormand kunsten af. Hvalpene er nu begyndt at spise rigtig mad, så nu skal Ami have lidt mindre mad i sin madskål.

12.10.08 Hvalpene vokser godt, og der er nu så småt begyndt at forlade hvalpekassen for at se på verden omkring dem. De er reserveret alle sammen. Axel v. Schachenwalds internationale championat er nu blevet godkendt hos FCI, -det har været nøjagtig et år om at blive godkendt. Santiago og Biana har været til øjenlysning, som gik glat uden anmærkninger.

Biana v. Schachenwald var på International udstilling i Rostock og fik V1, CAC-VDH, CAC-DTK, BT 1, CACIB og Sieger Rostock. Sidste weekend var Tranevang's AL. Fayettetax (Fanny) på Elite 2 sporprøve og fik 1. pr. med 70 points, - Tillykke til Grit.

30.9.08

Fellahtax er nu flyttet til Ebeltoft til sin nye familie.

Opdateret / updated / aktualisiert:
 19-12-2009

 

 

 

 

0Glædelig jul til alle, som kommer